BOKEH


Hoppas ni har haft en bra dag! Jag vet att jag måste välja tre finalister till tävlingen, men orkar inte just nu jag gör det antingen lite senare ikväll eller imorgon :)

Snö? Nej tack!



När jag vaknade lite tidigare idag och märkte att det var snö ute, blev jag inte sådär jätteglad....faktiskt så försörde det min morgon. Det ska ju vara vår nu! Så kommer snön? Jaha......Fast jag har inte tid att sitta och klaga, för idag ska jag till stallet, det får mig alltid på gott humör! :)

You Make Me Smile


God natt allihoppa!

Studiedag = Jättebra!!



Idag har jag gått omkring i myskläder, pluggat, sett på Top model Sverige på tv3play, fotat och försökt att bli frisk! Har faktiskt varit ganska mysigt, ska snart bygga upp en liten studio i mitt rum och fota!

Imorgon blir det stallet så då vill jag helst vara friskt utan att halsen känns som sandpapper och näsan är helt täppt :)

Ha en fortsatt bra dag!

More Cats





Jaha idag har vi stuidedag, riktigt skönt faktiskt....Jag ska ägna mig dagen åt att göra klart en musikuppsats, jobba lite matte kanske, fota, och slappa! Eftersom att jag är lite småsjukk ska ja försöka att ta det lugnt och åtehämta mig :)

The cat and the shadow


Super 8



Idag har jag haft en ganska bra dag faktiskt, visst, jag är fortfarande sjuk men men...på skolan har vi kulturdagar, så på morgonen hade vi föreläsning om samer, sen åt vi lunch och hade lite klasstid då fick vi städa litegrann och sen var vi ute och vissa var ute och gick och andra stannade kavr och hoppade hopprep xD Sen efter det såg vi på film! klasserna 7-9 såg på film, vi såg super 8 den var ganska bra faktiskt!! :)

P.S Det är nåt fel på min internet..så det går inte att ladda upp bilder, så det fick bli en gammal bild denna gång :S


Dagens tips!!

Ett roligt vatten tips, om man vill fota vatten droppar:
Du behöver:
En bunke

Vatten

Nån bakgrund av något slag, t ex en svart pärm

En kamera


Okej, nu ska du fylla bunken med vatten så hela bunken fylls, när den är full så låter du kranen stå och droppa. Sen är det bara att börja fota! Det kan vara väldigt svårt att fota just när droppen når vattnet, men det är bara att öva och försöka om och om igen!

(Alla bilder är tagna från google)

LYCKA TILL!


bondgårdsbesök och förkylning



Idag vaknade jag klockan halv sju och hade ont i halsen och var så teppt i näsan att jag knappt kunde andas...tänkte lite på om jag skulle stanna hemma men äh...jag gick till skolan ändå och vi hade studiebesök på nån gård det var lite sådär halvtråkigt....men sen i alla fall var jag med Mira vi skulle åka på träningen tillsammans men eftersom jag är sjuk så var jag inte med på träningen utan tittade bara på :)


Simpson VS Family guy

Tittar ni på simpsons eller family guy? Jag brukar göra det lite då och då...men inte så ofta. Så nu till frågan, vilket program gillar ni bäst?

Simpsons:
Eller....
Family Guy:
Källa: Google :)

Heart in the mirror

Idag vaknade jag av mitt hemska alarm som ringer varje dag klockan halv sju, fast jag sätter på snoose (?) till kvart i sju...Sen gick jag upp och var otroligt teppt i näsan och hade ont i halsen...Fast jag gick till skolan ändå ;)

När jag kom hem efter skolan satte jag mig och jobbade matte...(låg lite efter...) jag gjorde klart min spanska läxa, diskade och fotade lite. Lite senare ikväll ska jag be pappa hjälpa mig med min musikuppsats :)

Jaa...det var väl min dag lite kort sammanfattat..imorgon har vi inga vanliga lektioner i skolan, utan vi ska ha studiebesök på nån gård....

Ska nog hinna slänga in ett till inlägg lite senare ikväll! Hare bra så länge!

Länkbyte med "Fisken"

Nu har jag gjort ett länkbyte med Den här tjejen.
Denna tjej driver en fotoblogg med massa fina och härliga bilder, jag tycker verkligen ni borde kolla in bloggen!
"Fisken" drömmer om att bli fotograf och i denna blogg får ni se henne komma närmare sin dröm för varje dag som går! Så kolla in hennes blogg, ni kommer inte att ånngra er!

KLICKA HÄR för att komma till hennes blogg!



Jaha...

Jag hatar musik uppsatser. Dom är svåra, jobbiga och man hittar ingenting att skriva om!

Idag mådde jag inte så bra, men jag gick till skolan ändå...vet inte riktigt varför (?) Sen när jag kom hem åt vi våfflor, jag slappade gjorde lite på min spanska läxa. Sen skulle jag göra musik uppsatsen, men det gick inte så värst bra.......:(
Nu ska jag titta lite på TV och bara ta det lugnt!

Har tatt lite nya bilder, men har inte hunnit ladda upp dom än så.....Gammal bild:


VINNAREN AV DAGENS BLOGG!!

Jag har lottat ut vinnaren av dagens blogg....och vinnaren har vi HÄÄÄÄÄÄÄR!!!!!!! GRATTIS!!!
Jag kör INTE en ny omgång, men kul att ni var med!

Länkbyte med Becka!

Nu har jag gjort ett länkbyte med DENNA härliga tjej.
Becka driver denna fotoblogg sprängfylld, med massa fina och härliga bilder! Jag tycker ni borde ta en titt på hennes blogg (ni kommer inte att ångra er), för hon tar jättefina bilder, hon skriver minst en gång varje dag, och man får bra inspiration! Så kolla in hennes blogg!
KLICKA HÄR för att komma till hennes blogg.

Dagen blogg!



Skriv bara "Jag är med" så är du med!

LYCKA TILL!


Godmorgon!

Hoppas alla har sovit gott inatt! Det har jag :)
Idag ska jag till stallet och vara där hela dagen :) Vad ska ni hitta på för kul?
Igår var det jätte varmt, typ sommar! Gud vad det var härligt, hoppas det är lika varmt idag! :)

The voice

Vem vill ni ska vinna i The Voice Sverige!? Jag har faktiskt ingen aning, tycker alla är jätte duktiga! :)



Det är © på mina bilder, så det är förbjudet att kopiera dom utan lov!

Glöm inte tävlingen!

Hej tänkte bara påminna er om foto tävling som jag har, ni kan anmäla er fram till den 28 Mars! Temat är vår, mer info och regler finns HÄR, skynda nu anmäla er!
Det är redan 4 stycken som är anmälda! :)
LYCKA TILL!!!

Favorit i Repris


Träning

Har precis kommit hem från fotbolls träningen, vi spelade match hela träningen...Det var jätte kul! :)

Har inte hunnit ta några nya bider, och så är jag inne på mammas data, så har inga bildeir att visa....Det får bli en från arkivet:


En av mina favorot bilder!

Hare bra!



Ny design + header

Har gjort en ny design eller jag laddade ner den från designadinblogg.se och sen har jag fixat den lite, som t ex headern, vad tycker ni om den? Hoppas ni gillar designen!
Klicka på bilden för att få den större :)


Fototävling hos Ellen

Ska vara med i en tävling hos Ellen vill du också anmäla dig klicka HÄR
Detta är mitt bidrag:
För mig är vår när man får den där pirrande spralliga känslan i hela kroppen och när man kan fota utan att fingrarn fryser av! :)

Svar på frågestunden!

Favoritmotiv att fota ?
Svar: Jag gillar att fota människor, macro bilder och i naturen.
Favoritfotoblogg ?
Svar: Hm..vet inte om jag har någon favoritblogg, men några som jag följer och är väldigt bra är bl a: mirasfotoblogg.blogg.se matildaskamera.blogg.se men det finns massa fler!
Vill du bli fotograf ?
Svar: Ja :)
Vilken årstid tycker du mest om att fota på? :)
Svar: Hm..jag tror nog vår/sommar och höst.
Vad fotar du helst? :)
Svar: Männsikor, macro bilder och naturen.

Min utrustning!

Tänkte skriva lite om min utrustning som jag använder när jag fotar!
Börjar med min kamera då:
Min kamera som jag använder när jag fotar är en Canon EOS 1100D den har 12 megapixlar och är jättebra tycker jag! Passar perfekt för nybörjare och lite mer avancerade :) Den är ganska enkel att lära sig och jag är jätte nöjd med den!
Mitt 18-55 mm obkektiv:

Den fick jag med när jag köpte kameran, och den är bra om man vill fota lite vad som helst, det närmaste man kan fota saker är 25 cm tror jag. Detta objektiv använder jag om jag inte fotar macro eller porträtt ibland, det går att fota porträtt med den, men jag brukar använda mitt macro objektiv istället.

Mitt 70-300 mm objektiv:






Det här är mitt 70-300 mm objektiv eller macro objektiv kan man också säga! Den kan zooma väldigt mycket och man kan fota macro jättebra! :) Jag fick den av min morbror så jag vet inte hur mcyket den kostar, men jag är väldigt nöjd med den! Jag använder den när jag fotar macro, natur och människor bl.a :)
Och så min kamera väska:



Och slutligen min kamera väska! Min kamera väska är ganska stor och det tycker jag är väldigt bra för då får man plats med saker som objektiv, användarhandbok och sånt. En nackdel är bara att det kan vara lite klumpigt att ta med sig den ibland, annars är den jättebra!!! :)

Tävling hos Mira!

Ska vara med i en tävling hos Mira med denna bild:
Vill du också vara med? Klicka HÄR

Tävlingen......

Okej nu är det så att jag har glömt bort tävlingen jag hade lite grann....så vi kör om den sista anmälningsdagen är istället 28 Mars!!! Här är länken:
http://miriamfotar.blogg.se/category/tavlingar.html
Så anmäl er nu!!!

Hello world!


Frågestund om foto

Nu ska jag ha frågestund, ni får fråga om vad ni vill bara det har med foto att göra! Det kan vara tekniska saker, inställningar på kameran, personliga favorit motiv och sånt! Som t ex Vad är ISO? Vad är bländare? Vad gillar du att fota? Favoritmotiv? vad betyder AV på kameran?
Okej, så fråga på nu, bara det har med foto eller kameran att göra!
Jag svarar på alla frågor imorgon kväll!

Never mind I find someone like you


Designen fixad

Så nu är designen klar...hehe ändrade ganska mycket, jag vet inte om jag kommer att ändra headern, det får vi se :P Aja nu ska jag plugga musik!
Favorit i repris :)

HJÄLP!

Någon som vet hur man får upp sido menyn med temat dusty rose? skulle bli jätte glad om någon av er vet och kan berätta!
Tavk i förhand!

Ska göra om lite i designen...

....så det kan vara lite rörigt nu :)

Halva veckan :)

Nu har halva veckan gått...Längtar till helgen för då ska jag till stallet!! Jag hinner nästan aldrig fota numera, vi har så mycket i skolan i Måndags hade vi redovisning på engelskan och på Fredag har vi musikprov! Hoppas ni inte har det lika stressigt som jag i alla fall!

Sikta mot månen, om du missar hamnar du bland stjärnorna!


Länkningarna!

Alla som kommenterade förra inlägget skulle bli länkade så här kommer dom:
http://matiilda.webblogg.se/
http://photos-by-becka.fotoblogg.nu/
http://anderssonj.blogg.se/
http://fotofreakenst.blogg.se/
http://mirasfotoblogg.blogg.se/
http://matildaskamera.blogg.se/
http://cosmicjourney.blogg.se/
http://madeleneenglund.blogg.se/
http://mim.blogg.se/
Kika gärna in i min blogg flera gånger och lämna en kommentar :)

Vill du bli länkad? Kommentera!

Vill du bli länkad i ett inlägg? Kommentera bloggen så blir du länkad i nästa inlägg!! :D
Tänkte också köra igång med dagnes blogg igen...eller vad tycker ni?

Jag vill att det ska vara helg....NU

Vem orkar gå i skolan nu? Bara en massa läxor och prov och uppsatser....aja, man får väl tänka postitivt! I dag måste jag plugga till ett musikprov och göra en musikuppsats så jag kommer nog inte hinna ta några bilder, här är en bild som jag tog för nån vecka sen :)

Helgerna känns som timmar

Helgerna går såhääääääär fort!!!!! Det är Måndag imorgon :(

HJÄRTBOKEH

Att ta hjärtbokeh på kvällen är jättebra! Särskilt om man bor någonstans där det finns mycket lamor eller hus som lyser! :)

Bloggen får stanna!

Okej, jag behåller bloggen! Men då får ni börja bli bättre på kommentera ;) Jag ska försöka ha lite roligare blogginlägg? Någon som har tips? Inspiration?
Och så ska jag ha minst en bild till varje inlägg förutom detta för jag har inte hunnit ta några nya bilder!
Hare bra!
Och glöm inte att kommentera!

Är det ens någon som följer bloggen?

Jag har tänkt lite fram och tillbaka på om jag ska ha kvar bloggen....nästan ingen kommenterar och statiskiken är så låg som det bara går :( Så jag tänke fråga är det ens någon som följer bloggen? På riktigt? Kommentera isåfall annars kanske jag tar bort bloggen....

Sometimes I wonder what's on the other side


Give Me Summer

Ja, jag var ute idag och fotade, och kände att nu vill jag ha sommar! Värme! Och jag hoppas att våren är påväg så det kan bli varmare, det tror jag faktiskt också, att våren är påväg! All snö är ju borta och snödroppar har börjat att ploppa upp...Och ett stort + är att man kan vara ute och fota utan att fingrarna trillar av!!!
Nu ska jag se på tv, ha en bra kväll :)

INSPIRATION

Vad/var brukar ni få inspiration ifrån?

Plugga sen fota!!

Hej alla bakom rutan, hoppas ni har haft en bra dag :) Själv har första skoldagen efter sportlovet vart helt ok, eller ganska bra faktiskt ;) Men nu måste jag plugga för i morgon är det prov i SO :( Men jag hoppas jag hinner fota lite sen!
Ha det bra så länge!

hej igen :)

Som sagt har jag inte vart hem På sportlovet, och i lördags och idag har jag vart i stallet,det var superkul och supermysigt!! I veckan kommer jag nog plugga ganska mycket, men jag hinner nog blogga lite då och då. har ingen ny bild att visa och plus att det här är ett mobil inlägg så...... Men men ni får ha det bra :)

Tävlingsdags!

Okej, jag ska ha en fototävling!
Tema: Vår
Sista anmälningsdag: 28 Mars 2012
Regler: #Du måste ha tatt bilden själv! #Den får vara redigerad #En bild per deltagare #Det får inte vara kollage!
Såhär gör du för att vara med:
# Lägg upp din bild i ett inlägg och skriv att du är med i min tävling, länka ockå till min blogg och det här inlägget.
# Skriv sen en kommentar i det här inlägget att du är med.
# Nu är du med!
Jag kommer att välja ut fem finalister, som ni sen får rösta på!

Vinnaren vinner en länkning!



Lycka till!

Första Mars

Idag är det första Mars, och jag hoppas verkligen att det ska bli vår snart!!!! Då kan man fota utan att fingrarna trillar av! ^^ Jag tror jag ska ha en tävling, men mer info om den kommer imorgon!
Ha en bra dag!!
Har ni förresten sett min nya design? Såhär ser min header ut nu:


Hej! Ni har just kommit till en fotogalen tjej! Jag heter Miriam och fotar med min Canon EOS 1100D. Jag älskar att fota och fotar så fort jag får chansen. Förutom att fota så rider jag, dansar och spelar fotboll. Har ni frågor eller tips så lämna en kommentar eller kontakta mig via: [email protected]. Gilla och följ mig gärna på bloglovin :) Kontakt: [email protected]

bloglovin bloglovin


RSS 2.0